Ελληνική Γουνοποιία
Καστοριά & Σιάτιστα
Κατάλογος Γουνοποιών
Links για Γούνα
Επικοινωνία με Γουνοποιούς
 

Σιάτιστα - Η πόλη με τα γραφικά Αρχοντικά

Η Σιάτιστα είναι πόλη του νομού Κοζάνης.
Απέχει 28 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νομού.Είναι κτισμένη στην μεσημβρινή πλευρά του βουνού Βέλια, που εμείς το λέμε Γρίβα.Το υψόμετρό της είναι 930 μέτρα. Έχει, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, 5545 κατοίκους. Η οδική πρόσβαση είναι εύκολη, ενδεικτικός είναι ο χάρτης που εμφανίζεται κάνοντας κλικ στη λέξη. Οι Σιατιστινοί καμαρώνουμε για τον καθαρό ουρανό μας, τα γυμνά επιβλητικά βουνά μας, την παράδοσή μας στα Γράμματα, την αμπελουργία, την επεξεργασία της γούνας και πάνω απ' όλα καμαρώνουμε για τη φιλοξενία που προσφέρουμε σε όποιον θέλει να μας δει από κοντά.Οι παλιές εκκλησιές, τα αρχοντικά μας και η αγάπη για τη ζωή μας συντροφεύουν από παλιά.Αν θέλετε αναλυτική ξενάγηση, οι επόμενες σελίδες του δικτυακού μας τόπου σας την προσφέρουν απλόχερα.

Siatista View of town

Πάνω από τον κάμπο, μακριά από την τύρβη της βιομηχανοποιημένης ζωής, κάπως αυτάρεσκη, σύγχρονη και με ιστορική συνείδηση, εύρωστη αλλά με συχνές ανάσες ψυχαγωγίας. Υπάρχουν όλα. Οι βασικές υπηρεσίες, ξενοδοχεία, διοικητήριο, σχολείο τεχνικό και επαγγελματικό λύκειο, κλειστό γυμναστήριο, εκκλησίες, δημοτική αγορά. Και ακόμα: πνευματικό κέντρο, βιβλιοθήκη, με σπάνιες, παλιές εκδόσεις, μουσεία, μορφωτικού, εξωραιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και δύο ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί. Και, φυσικά ταβέρνες, παμπ, ντίσκο, ψησταριές, εστιατόρια.

Mansion of Siatista


Η Σιάτιστα, για τους ίδιους τους κατοίκους της αλλά και για τους ξένους φίλους της, δεν έχει μόνο την εσωτερική ομορφιά, τα καλντερίμια, τα παλιά αρχοντικά, τις εκκλησίες και τα όμορφα κτίρια όπυ στεγάζονται οι διάφορες υπηρεσίες. Δεν έχει μόνο τα πανηγύρια και τα συχνά λαικά ξεφαντώματα, όπου αναβιώνουν τα παλιά έθιμα. Έχει τους περιπάτους και τις εκδρομές έξω από την πόλη. Έχει τα εξωκκλήσια, μοναστήρια του Μονοκάστρου και τη μαγευτική φύση του Μπουρίνου, με την σπάνια και ενδημική χλωρίδα και πανίδα, όπου σας περιμένει ένα παραδοσιακό καταφύγιο, χτισμένο μέσα στα πεύκα και τα έλατα. Μια πόλη ντυμένη στην γούνα, μια πόλη όπου σε κάθε σπίτι σας περιμένουν-τώρα πια και εμφιαλωμένα- τα ντόπια κρασιά.

Vitreux of Siatista

Ξενώνες / Ξενοδοχεία στη Σιάτιστα

ΞΕΝΩΝΕΣ / ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΞΕΝΩΝΑΣ ΜΥΡΙΧΟΣ ΣΙΣΑΝΙ 2463092550
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 2465047047
ΤΟ ΣΥΝΑΓΩΓΙ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 2465023588
ΣΙΑΤΙΣΤΙΝΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΣΙΑΤΙΣΤΑ 2465047020

Περισσότερες Πληροφορίες για τη Σιάτιστα
 
 

Greek Language English Language Russian language
Copyright © AKtoWEB, All rights reserved.
This site is designed and hosted by AKtoWEB Creative Studios