Ελληνική Γουνοποιία
Καστοριά & Σιάτιστα
Κατάλογος Γουνοποιών
Links για Γούνα
Επικοινωνία με Γουνοποιούς
 

Το μέλλον : Γουνοποιία, ένας κλάδος με προοπτικές

Έχοντας την εμπειρία χρόνων ακόμη και στη διαχείριση κινδύνων, προβλημάτων και κρίσεων, οι Καστοριανοί και Σιατιστινοί γουναράδες είναι πλέον έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το μέλλον, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Αντλώντας έμπνευση από την πλούσια παράδοση και την μακρά εμπειρία τους, αλλά ταυτόχρονα έχοντας γνώση των σύγχρονων τεχνικών και τεχνολογιών και των τάσεων που διαμορφώνουν τη ζήτηση, παγκοσμίως, επενδύουν με ιδιαίτερη δυναμική στο μέλλον του κλάδου.

Οι μικρές, ευέλικτες, οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και οι μεγαλύτερες, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα και διεθνείς συνεργασίες, αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις προκλήσεις της αγοράς, ενώ δε διστάζουν να επενδύσουν τη γνώση και την εμπειρία τους και στον κλάδο του δέρματος , δημιουργώντας έτσι ένα "πυρήνα" βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων, στην ευρύτερη περιοχή.

Η πιο ενθαρρυντική ένδειξη για το μέλλον του κλάδου στην περιοχή μας είναι η δέσμευση της νέας γενιάς τεχνιτών της γούνας να διαφυλάξουν το επάγγελμά τους, συνδυάζοντας τη γνώση των προγόνων τους με τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών και τις απαιτήσεις του σύγχρονου design.

H δημιουργία μόνιμων εκθετηρίων στις μεγάλες διεθνείς αγορές, στις οποίες θα διατίθεται η "αφρόκρεμα" των προϊόντων της γούνας, καθώς επίσης και οι σημαντικές αναπτυξιακές υποδομές που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία δεκαετία στην Καστοριά και τη Σιάτιστα, θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες αναβάθμισης του κλάδου και των επιχειρήσεων του, ενώ, παράλληλα, θα συμβάλλουν σημαντικά και στο τουριστικό προφίλ των ιστορικών αυτών περιοχών.

 
 

Copyright © AKtoWEB, All rights reserved.
This site is designed and hosted by AKtoWEB Creative Studios
Greek Language English Language Russian language